Do 2015. u Hrvatskoj 5000 električnih automobila?

Bez autora
Apr 14 2011

Energetski institut »Hrvoje Požar« (EIHP) predstavio je inicijativu e-mobilnost u sklopu koje se planira uspostava platforme za plasman 5000 električnih automobila do 2015., odnosno 10.000 do 2020. To su dostižni i minimalni ciljevi. Sve što se događa u novim tehnologijama, pa tako i elektromobil, doći će i u Hrvatsku, pitanje je kako ćemo mi u tome sudjelovati, hoćemo li samo kupovati i plaćati ili sudjelovati i proizvoditi. Kod novih tehnologija važni su svi segmenti - energetika, ekonomija, zaštita okoliša i razvoj domaće industrije. Prvom integralnom inicijativom za popularizaciju koncepta elektromobilnosti u Hrvatskoj želi se potaknuti dijalog svih dionika kako bi se uključili u razvoj električnog automobila. EU ide prema strožim propisima, a cilj je do 2015. ograničiti emisiju ugljikova dioksida do 130 grama po kilometru.

Do 2015. u Hrvatskoj 5000 električnih automobila?Energetski institut »Hrvoje Požar« (EIHP) predstavio je inicijativu e-mobilnost u sklopu koje se planira uspostava platforme za plasman 5000 električnih automobila do 2015., odnosno 10.000 do 2020. Prema riječima ravnatelja instituta Gorana Granića, to su dostižni i minimalni ciljevi.

»Sve što se događa u novim tehnologijama, pa tako i elektromobil, doći će i u Hrvatsku, pitanje je kako ćemo mi u tome sudjelovati, hoćemo li samo kupovati i plaćati ili sudjelovati i proizvoditi«, kaže Granić i dodaje da su kod novih tehnologija važni svi segmenti - energetika, ekonomija, zaštita okoliša i razvoj domaće industrije.

»Prvom integralnom inicijativom za popularizaciju koncepta elektromobilnosti u Hrvatskoj želi se potaknuti dijalog svih dionika kako bi se uključili u razvoj električnog automobila«, navodi Dino Novosel iz EIHP-a i napominje da EU ide prema strožim propisima, a cilj je do 2015. ograničiti emisiju ugljikova dioksida do 130 grama po kilometru.

»Automobilska industrija se prije desetak godina opredijelila za razvoj zelenih tehnologija, na tržištu već ima komercijalno dostupnih električnih vozila, dok se idućih godina očekuje još intenzivniji plasman. Zato će elektromobilnost uskoro zaživjeti i na našem tržištu«, naglašava Novosel.

Za to je, pak, ističu u Institutu, nužna suradnja i sinergija svih dionika, od državnih i lokalnih vlasti preko proizvođača i zastupnika vozila i opreme do krajnjih korisnika. Posebice je važna infrastruktura, jer je nužan preduvjet za električne automobile mreža punionica i sustav naplate, a tu je presudna uloga lokalnih jedinica. I dok se Granić nada da bi do kraja ove godine Zagreb mogao dobiti prvu punionicu, predstavnici Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i razvoj su suzdržaniji i kažu da je teško govoriti o datumu.

Granić podržava projekt električnog automobila koji je razvila tvrtka Dok ing i napominje da bi projekt elektromobila trebao biti nacionalni projekt koji treba podržati u svim segmentima, pa i financijski.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik